Zomervakantie in Les2alpes

Zomerski

Altijd al eens in de zomer willen skiën of snowboarden? Dat kan in Les 2 Alpes!

Het zomerskigebied beslaat een oppervlakte van 90 ha. Dertien skiliften en de funiculaire (trein door de berg heen) verbinden ca. 8 pistes. Voor freestyle skiërs en boarders biedt het funpark een superpipe, een halfpipe, hips, quarters, rails en boxes. In de “Chill Area” draait elke dag een DJ en staat een BBQ om die extra “freestyle vibe” te creëren. Er zijn regelmatig competities en evenementen in het snowpark.

De skipas geeft onbeperkte toegang tot de liften naar het zomerskigebied en het wandelgebied. De gletsjer is geopend: half juni tot eind augustus van 7.15 uur tot 13.00 uur (afhankelijk van de periode). De Jandri Express op 5 minuten lopen van het appartement brengt u naar de top.

Snowpark les2alpes in de zomer

Wandelen

Maak de mooiste wandelingen in Les 2 Alpes en omgeving. Naast de prachtige dagtochten die zowel omhoog of omlaag gaan, kunt u altijd nog besluiten om per lift de tocht terug te doen.

Les 2 Alpes grenst aan het natuurgebied “Les Ecrins”. Prachtige wandelingen zijn hier te maken o.a naar het Lac de la Muzelle. In St. Christophe, een van de gemeenten waar het dorp les 2 Alpes bij behoort, is een prachtige tentoonstelling te zien. Venosc is het 2e dorp, waar les 2 Alpes een deel van uitmaakt, is een bijzonder schilderachtig plaatsje, waar veel kunstenaars wonen. In 2 uur loopt u hier vanuit het dorp naar toe, en je kunt met de lift weer terug.

Wandelen tijdens zomervakantie les 2 alpes

Parapente

Een heel bijzondere ervaring is een vlucht met een parapente te maken. Diverse scholen in les 2 Alpes kunnen je de ervaring van een vlucht geven (begeleid met de instructeur) tot een aantal dagen/weekcursus. Als een vogel vlieg je door de lucht…..

Mountainbiken

Op zoek naar een adrenaline shock? De downhill mountainbike routes in Les 2 Alpes lenen zich hier perfect voor. Beginners kunnen zich uitleven op de minder steile routes en gevorderdere mountainbikers kunnen sprongen perfectioneren in het Bike Park! Lessen nemen behoort ook tot de mogelijkheden. Mountainbikes, ook elektrische zijn hiervoor zijn in het dorp te huur.

Veel wedstrijden op fietsgebied vinden plaats in les 2 Alpes. Topper onder de wedstrijden op dit gebied is de “Mountain of Hell”, die loopt vanaf de gletsjer tot het dorp.

De brede pistes, de diversiteit van de routes en het gebruik van skiliften maken Les 2 Alpes een must voor free ride mountainbikers en downhillers.Downhill mountainbiken les deux alpes

Wielrennen

Het dorp is een goede startplek voor een diversiteit aan wielertochten. Kronkelende weggetjes, steil, afgewisseld met lange stukken hoog door het berggebied, prachtige vergezichten. Het beroemde Alpe d’Huez is in de directe nabijheid, evenals de Col du Galibier, la Marmotte, Col du Tourmalet. Voor wielrenners die mee willen doe aan de grote fietsevenementen is ons appartement een goede uitvalsbasis en voorbereiding. Bovendien kan uw fiets kan veilig in het appartement geplaatst worden.

Zwemmen, golven, tennissen

Ons dorp heeft een groot buitenzwembad, diverse tennisbanen, en een mooi aangelegd golfterrein. Golfen en tennissen gebeurt aan de rand van de berg, waar in de winter de beginnende skiërs en snowboarders hun gang gaan. Ook kan er gezwommen en gezond worden in een mooi aangelegd bergmeertje aan de rand van het dorp, Lac de la Buissonniere.

Omgeving

Klinkende namen van kleine en grotere steden zijn in de buurt te vinden: Grenoble is een gezellige, zonnige stad, met veel terrasjes, mooie winkels. Met de auto bent u hier in een uurtje.

Vanuit la Grave, een leuk klein plaatsje, kun je met de lift naar de gletsjer toe, waar je, begeleid door een gids, op de gletsjer kan lopen. Een prachtige ervaring.

Alpe d’Huez is met de auto goed bereikbaar, en je hoeft de vele bochten naar boven niet alleen fietsend te ervaren om van de schoonheid te kunnen genieten. Bourg d’Oisans is een echt streekdorp met een grote wekelijkse markt, op een afstand van 20 minuten rijden met de auto.

Venosc, St Christophe en Mont-de Lans, zijn dorpen apart: pittoresk, leuk om in te wandelen, en zij bezitten met zijn 3en het dorp Les Deux Alpes. Ze liggen dan ook rondom les 2 Alpes.

les2alpes_restaurant_3200_meter_zomerLuieren

Er zijn uiteraard vele plekjes in de natuur te vinden, om heerlijk te kunnen zitten, op een bankje, op een steen, op een terrasje in het dorp of hoog in de bergen. Maar ook ons balkon op het Zuiden is een heerlijke plek daarvoor!

Voor onze gasten kunnen wij korting bieden op ski verhuur.

Links:
http://www.skirie.sport2000.fr/

Contactgegevens

Yolanda Schippers
0031-613740780
yol.schippers@outlook.com