Wintervakantie in Les2alpes

Het skigebied van Les2Alpes bestaat in de winter uit 58 liften en 220 kilometer aan pistes. Je kunt afdalen van 3600 meter naar 1300 meter. Cabineliften of moderne stoeltjesliften brengen je binnen een half uur naar de gletsjer. Dit gebied is dan ook altijd sneeuwzeker! Zowel voor de beginnende skiër als ze vergevorderde skiër is er altijd een passende uitdaging te vinden. Variërend van groene pistes tot de mooie offpiste afdaling en het snowpark. Het dorp zelf is erg gezellig, veel winkels, uitgaansmogelijkheden en restaurants. Ook aan andere sporten is gedacht; schaatsen, zwemmen, squash. Veelal gratis activiteiten wanneer je een skipas voor 6 dagen hebt. Daarnaast geeft deze skipas je de mogelijkheid om 2 dagen gebruik te maken van je skipas in omliggende skigebieden, onder andere Alpe d’Huez. Er zijn diverse skischolen in het dorp, waar je op je eigen niveau les kunt nemen of een gids kunt huren. Voor onze gasten bieden wij een korting aan op ski en snowboard verhuur, skipas en verschillende restaurants.

Plan%20de%20piste%20les%202%20Alpes

Beginnende wintersporter

Als beginnende wintersporter is het belangrijk dat je goed begeleid wordt bij je eerste meters in de sneeuw. Verschillende skischolen bieden deze begeleiding. Bij sommige skischolen is het mogelijk om les te krijgen van een Nederlandse leraar. Het gebied is zo opgebouwd dat het mogelijk is om vanaf 3600 meter naar 1600 meter te komen over de minst moeilijke pistes. Steeds dezelfde afdaling maken is in dit gebied dus niet nodig! Voor kinderen zijn er de kindertuinen. Vanaf jongs af aan kunnen kinderen een ochtend, middag of hele dag naar kinderspeelplaatsen waar ze de basis leren van het skiën!

Offpiste

Les 2 Alpes is een goede locatie om mooie offpiste afdalingen te maken. Naast de mogelijkheden naar het dorp zelf is er ook een afdaling naar La Grave. Deze afdaling is erg populair bij fanatieke wintersporters. Met een gids vind je de mooiste stukken van de afdaling en geeft je de kans om eerste sporen in de verse sneeuw te zetten.

Snowpark

Het snowpark ligt op 2600 meter hoogte en bestaat uit een halfpipe (22 feet) een wall (9 meter lang bij 6 meter hoog), verschillende rails, kikkers, tafels en big jumps. Dit gedeelte van het skigebied is een speeltuin voor de free ride wintersporter! Speciale Slide Zones tussen 2900 meter en 2600 meter zijn een paradijs voor de freestylers! Aan de beginnende freestyler is ook gedacht. Kinderen kunnen terecht in het Kidspark op 2100 meter hoogte. De ‘Big air bag’ is te vinden op 1600 meter. Hierbij kan er geoefend worden op sprongen zonder te vallen. Een groot opblaaskussen breekt je val. Gekwalificeerde instructeurs begeleiden je bij je eerste sprong!

Evenementen

Deze winter zijn er weer verschillende evenementen die je niet mag missen! Enjoy the glacier, coupe d’ Europe de Snowboard, kinderfestival, volle maanavonden, afdalingen met fakkels, gluhwein en vuurwerk zijn een paar evenementen. Het Nederlandse evenement Sneeuwkoorts (29 maart tot 5 april) voor de feestende wintersporters!

Contactgegevens

Yolanda Schippers
0031-613740780
yol.schippers@outlook.com